1. Du är här:
  3. Kemiska sektionen
  4. Om oss

Kemiska sektionen vid Stockholms universitet

Kemiska sektionen vid Stockholms universitet består idag av tre prominenta forskningsinstitutioner vars forskning rör all kemi från den minsta atomen till cellens kemiska orkester. För att läsa mer kan du klicka på institutions namn för att komma till deras respektive hemsida.

Institutionen för biokemi & biofysik

Institutionen för material-  och miljökemi

Institutionen för organisk kemi

Sektionens forskning spänner över ett brett område och är inom många av projekten av absolut högsta världsklass. Enligt den ansedda Shanghailistan är forskningen vid den kemiska sektionen på Stockholms universitet en av de 50 bästa i världen, och på topp 10 listan i Europa. Forskning som bland annat kan bidra till att lösa framtida miljö- och klimatproblem, bota sjukdomar, öka levnadsstandarden för människor, samt ta fram nya material och läkemedel.

All grundutbildning vid Kemiska sektionen drivs av Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition tillsammans med alla tre forskningsinstitutionerna. Då institutionerna i mycket stor omfattning bidrar till grundutbildningen, med både innehåll och lärare, så har alla kurser en nära koppling till forskning.

Denna koppling mellan undervisning och forskning är sedan länge en tradition vid kemiska sektionen och utgör en garanti för att all undervisningen vilar på vetenskaplig grund.

Utbildningen sker till största del i Kemiska övningslaboratoriet (KÖL), som ligger i direkt anknytning till Arrheniuslaboratoriet på Frescatiområdet.

Måndag    12.30-15.00

Tisdag      9.30-11.30 och 12.30-15.00

Onsdag    12.30-15.00

Torsdag   STÄNGT