Utbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
Glad student på labb

94% av kemistudenterna nöjda med sin utbildning

Var tredje år utför Naturvetenskaliga fakulteten en unik och omfattande undersökning av vad våra nyutexaminerade studenter sysslar med. "Efter studierna" som gjordes 2019 är inne på sin sjunde upplaga.

Schema

HT20 kursutbud och schema

Här kan du hitta information och scheman för alla kurser som ges vid Kemiska sektionen. I kursöversikten kan du se vilka kurser som ges inom vilka program samt när de ges.

På denna sida kommer vi också att publicera information om hur höstens undervisning kommer att genomföras.

Rickard Hedman

Distanslabbar - en nödlösning som öppnade upp för bättre inlärning

Våren 2020 blev inte som någon tänkt sig – all undervisning vid Stockholms universitet gick online och alla som arbetar med utbildning fick tänka om, tänka nytt och agera snabbt. Föreläsare fick ge sig ut i det digitala landskapet och lära sig ett helt nytt sätt att undervisa. I samma veva fick Stockholms universitet ett uppdrag från regeringen att starta ett naturvetenskapligt basår. Nu har de som arbetar med basåret beviljats ett anslag från Rektor för utveckling av laborationer och rapportskrivning vid distansundervisning.

Bild av gräsmattan utanför Arrhenius med blommor

Välkommen att läsa kemi hos oss!

Grattis! Du har kommit in på kandidatprogrammet i Kemi. Här kan du läsa mer om upprop och registrering mm.

Studera heltid

Vad innebär heltidsstudier på Kemiska sektionen?

Studier vid Kemiska sektionen är nästan uteslutande heltidsstudier. Det betyder att du ofta har schemalagd undervisning från morgon till sen eftermiddag. Kom dock ihåg att försöka planera din tid så att du har tid för återhämtning.

 

Att kopiera text från någon annan, skriva om den och sen lämna in med ens eget namn på är plagiering.

Etiska riktlinjer och uppförandekod

Kemiska sektionen vill att både lärare och studenter uppträder på ett professionellt sätt samt följer de regelverk och etiska riktlinjer som sammanställts av Stockholms universitet. Även Kemiska sektionen har en uppförandekod som gäller för att förtydliga vad som förväntas av en student.

Hälla vätskor

Information om studier vid kemiska sektionen under HT20

Lärare, kursassistenter och administrativ personal vid Kemiska sektionen arbetar för närvarande hårt för att kunna utföra vår kemiundervisning med samma kvalitet som under normala omständigheter men samtidigt vara så flexibla så vi kan minska smittspridning. Detta kan innebära att du som student kan få mindre schemalagd tid på laboratoriet, att du börjar senare och då även slutar senare (för att undvika rusningstrafik), att du inte kan äta lunch innan dina labbar eller att du inte kan stanna kvar i våra lokaler efter att ditt labbarbete är gjort. Läs mer för att se vad du kan göra för att ta ditt ansvar.

Agneta Noren, årets lärare i kemi 2020!

Grattis Agneta Norén, årets lärare!

För tredje året i rad, går utmärkelsen "Årets lärare" till Kemiska Sektionen! I år heter den mycket välförtjänta vinnaren Agneta Norén som undervisar i biokemi på kandidatprogrammet i kemi.

basår

Stockholms universitet startar ett naturvetenskapligt basår

Behovet av naturvetenskaplig kompetens för att möta framtidens utmaningar är stort, och just nu är det ovanligt många som vill rikta om sin yrkesbana. För att underlätta för de som vill läsa naturvetenskapliga utbildningar startar därför Stockholms universitet ett naturvetenskapligt basår. Redan i höst välkomnas de första studenterna på basåret, och undervisningen kommer till stor del att ges på distans.

Plugga hemma med dator

Athena och Zoom - digitala alternativ för distansundervisning

Universitetsledningen har beslutat att Stockholms universitet i största möjliga utsträckning övergår till digital undervisning och examinationer som ett sätt att bidra till minskad smittspridning och samtidigt fortsatt kunna bedriva verksamheten. För att kunna göra detta så kommer vi att använda oss av de digitala plattformarna Athena och Zoom.

Linus Arvstrand läser en masterutbildning i analytisk kemi på Stockholms universitet..

Möt några av våra studenter och föreläsare

Funderar du på att söka vårt kandidatprogram i kemi till hösten, men är inte helt övertygad än? Passa på att läsa vad våra egna studenter har att säga om deras studier och vad de hoppas att uppnå i framtiden. Deras bakgrunder är lika olika som deras personligheter, men alla har självklar plats på Kemiska sektionen!

Super tree

Ta chansen att uppleva något helt annat!

Visst ska du åka på utbyte till USA eller Singapore nästa läsår utan att hamna efter med dina studier!

 

Var en del av den hållbara utvecklingen inom textilindustrin

Utveckla ett hållbart system för återvinning av textilier

Textilindustrin är en av de mest förorenande industrier som påfrestar vår planets vatten och jord-resurser. Trots detta återvinns endast 1% av alla textilier. Om du är intresserad av att jobba mot en hållbar värld med kemi som utgångspunkt läs mer här!

Nicklas

Årets lärare utsedda 2019!

För andra året i rad gick utmärkelsen Årets lärare till en person som undervisar på en av våra grundkurser i kemi!

I år är det Nicklas Selander, som undervisat på grundkursen i organisk kemi som mycket välförtjänt får utmärkelsen.
 

Kolla in ditt schema och hör av dig antingen till kursansvarige eller Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition om du har några frågor.

Schema för vårterminen 2020

Scheman och övrig information för kurser till våren 2020 kan du hitta här. Vi jobbar hårt för att se till att ett preliminärt schema finns tillgängligt ca 4 veckor innan kursstart.

Sök nu - ta mig till Antagning.se!

Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition

Öppettider och telefontider:

Måndagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

Onsdagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

 

E-post studentexpedition: kemi@su.se

E-post studievägledare: kemi@su.se

 

Telefon: 08-16 3709

 

 

 

Relaterade länkar

Sök program och kurser

Våra utbildnignar Till utbildningskatalogen

Kursöversikt