Utbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
Kolla in ditt schema och hör av dig antingen till kursansvarige eller Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition om du har några frågor.

Schema för vårterminen 2020

Scheman och övrig information för kurser till våren 2020 kan du hitta här. Vi jobbar hårt för att se till att ett preliminärt schema finns tillgängligt ca 4 veckor innan kursstart.

En rundkkolv med något spännande i - kan det vara ett grundämne?

Än finns det platser på våra orienteringskurser!

Lyssna på riktigt erfarna proffs när de berättar passionerat om Livets molekyler eller Grundämnenas upptäckt. Ansök idag!

Var en del av den hållbara utvecklingen inom textilindustrin

Utveckla ett hållbart system för återvinning av textilier

Textilindustrin är en av de mest förorenande industrier som påfrestar vår planets vatten och jord-resurser. Trots detta återvinns endast 1% av alla textilier. Om du är intresserad av att jobba mot en hållbar värld med kemi som utgångspunkt läs mer här!

En termin på University of Illinois ger dig ett guldläge att äntligen förstå reglerna i amerikansk fotboll.

Ta chansen att uppleva något helt nytt!

Är du redo för ett äventyr? Naturvetenskapliga fakulteten utlyser härmed terminsplatser till Nanyang Technological University (NTU) i Singapore och University of Illinois Urbana-Champaign för läsåret 2020/21. Ansök absolut senast den 31 januari 2020 kl. 23.59

labbande student

Kemister nöjda med sin utbildning

Nyligen presenterades den sjunde upplagan av undersökningen "Efter studierna", där man undersökt vad naturvetarstudenter gör efter avslutad utbildning.

Överlag kan vi konstatera att 94% av utexaminerade kemister är nöjda eller helt och hållet nöjda med sin utbildning. 44% har en anställning, medan 41% har fortsatt på forskarutbildning. En tiondel studerar fortfarande, och ca 5% är arbetslösa, att jämföra med riksgenomsnittet på 5.8%.

Athena ersätter Mondo

Från och med hösten 2019 kommer den digitala lärplattformen Athena ersätta Mondo på många kurser som ges på Kemiska sektionen.

Schema för våra orienteringskurser HT19

Kemiska sektionen ger ett antal orienteringskurser. Orienteringskurserna ges på kvällstid, och kräver endast grundläggande behörighet. De är tänkta för dig som är intresserad av fenomen och tillämpningar inom kemins område, utan att ha några formella förkunskaper i kemi eller naturvetenskap.

Nicklas

Årets lärare utsedda 2019!

För andra året i rad gick utmärkelsen Årets lärare till en person som undervisar på en av våra grundkurser i kemi!

I år är det Nicklas Selander, som undervisat på grundkursen i organisk kemi som mycket välförtjänt får utmärkelsen.
 

Kurser HT19

Här kan du hitta schema och information om alla kurser som ges vid Kemiska sektionen höstterminen 2019. Klicka här.

Fusk och plagiering

Skillnaden mellan plagiering och fusk: Plagiering definieras vanligen som att lämna in någon annans arbete som sitt eget. Fusk kan ske på många sätt, men i det här sammanhanget kan det beskrivas som plagiering som inbegriper ett försök att vilseleda.

Kontakt

Studentexpeditionen

E-post studentexpedition: exp@kol.su.se

E-post studievägledare: exp@kol.su.se

 

 

 

 

Relaterade länkar

Sök program och kurser

Våra utbildnignar Till utbildningskatalogen

Kursöversikt