Agneta Noren, årets lärare i kemi 2020!

Agneta Norén, forskare vid Institutionen för biokemi och biofysikär en mycket populär lärare och vann utmärkelsen med följande motivering:

"Hon har ett engagemang som smittar av sig"

Agneta Norén har förmågan att skapa entusiasm, delaktighet och ansvarskänsla hos studenterna. Studenterna upplever Agneta som en tydlig, lyhörd och inspirerande lärare med ett engagemang som smittar av sig och bidrar till deras eget driv och nyfikenhet. Hon sätter studenterna i centrum och duckar inte för svåra studentsituationer, utan uppmärksammar problemen och ställer klara och tydliga krav. Agneta sviktar aldrig i sin entusiasm eller ambition att vidareutveckla sin pedagogik, och lyckas genom undervisningsformatet få studenterna bekväma med att exponera det de inte förstått. Därmed kan hon anpassa nivån efter de enskilda studenternas behov med målet att alla ska växa efter sina förutsättningar och att ingen lämnas åt sidan.

Inom Kemiska Sektionen lägger vi stort fokus på utbildning, och vi är otroligt stolta över våra lärare. Grattis än en gång Agneta, du har gjort ett fantastiskt bra jobb!

Det engagemang, flexibilitet och uthållighet som vi ser från Agneta på en svår kurs med högt tempo är utan like. Alltid glad, respektfull och lösningsorienterad med lärandet i fokus.

2019 vann Nicklas Selander från Institutionen för organisk kemi för hans arbete med grundkurserna i organisk kemi. Du kan läsa en intervju med honom här>>

2018 vann Rob Daniels från Institutionen för biokemi och biofysik för hans arbete med grundkursen Biokemi II.

 

Du kan läsa mer om Årets lärare och tidigare vinnare här

»Årets lärare 2020