Möt våra studenter och lärare!

1. Du är här:
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
  5. Möt våra studenter och lärare!
Berit Olofsson, professor i organisk kemi och sektionsdekan. Foto: Kemiska sektionen

”Det finns ständigt nya saker att upptäcka och fascineras över"

Hon driver frågan kring jämställdhet i akademin och arbetar för att ett kandidatprogram i grön kemi ska bli verklighet. Möt sektionsdekan Berit Olofsson som blev professor i organisk kemi när hon nyss fyllt 40 år. – Organisk kemi kräver en spännande kombination av teoretiskt kunnande och experimentell skicklighet, där ingen dag är den andra lik på labbet, berättar Berit.

Fanny Asplund är i grunden hudterapeut men läser nu kemi på Stockholms universitet.

”Jag läser kemi för att kunna hitta lösningar till olika hudåkommor”

Fanny Asplund är hudterapeuten som ville veta hur olika ingredienser fungerar på huden. Så hon bestämde sig för att läsa kemi och ta reda på det.

Ida Jallow studerar sista terminen på kandidatutbildningen i kemi på Stockholms universitet.

”Jag älskar känslan av att ta på mig labbrocken och veta att jag ska utföra experiment”

Ida Jallow läser just nu sista terminen på kandidatutbildningen i kemi. Så här i slutet av utbildningen är Ida säker på vad hon uppskattat mest – utan tvekan all tid i labbet.

Linus Arvstrand läser en masterutbildning i analytisk kemi på Stockholms universitet..

”Går ett experiment fel kan du lära av dina misstag”

Linus Arvstrand vill höja miljöfrågan i samhället – framför allt kemikalie-exponering och utsläpp av miljöfarliga substanser. Därför läser han just nu en masterutbildning i analytisk kemi.

Niclas Jonsberg läser till ämneslärare i kemi och biologi vid Stockholms universitet.

”Att få bli undervisad av verksamma forskare – det är det allra bästa med utbildningen”

När Niclas Jonsberg läste i kemi på Stockholms universitet tyckte han att de duktiga lärarna var den största behållningen. Nu läser han själv till ämneslärare i kemi och biologi.

Niklas Segerström läser molekylärbiologiprogrammet på Stockholms universitet.

”Biologi och kemi i kombination är genuint intressant och stimulerande”

Niklas Segerström läser molekylärbiologiprogrammet – en kandidatutbildning som är en slags blandning mellan kemi och biologi. Ett perfekt val för Niklas, som alltid varit intresserad av hur världen och livet fungerar ur både ett kemiskt och biologiskt perspektiv.

Kandidatprogrammet i kemi vid Stockholms universitet

”Att plugga kemi är spännande, utmanande och otroligt roligt”

Linnea Andersson läser sista året på kandidatprogrammet i kemi. Det hon uppskattar allra mest är att utbildningen är bred och att studenterna får tillbringa mycket tid i labbet.

Viktor Bengtsson är doktorand och labbassistent, Stockholms universitet

”Det bästa är att få se studenter göra bra ifrån sig på tentor och efter kursen”

Viktor Bengtsson är doktorand och labbassistent på kurser i grundläggande kemi vid Stockholms universitet. Han är en uppskattad lärare som med stort engagemang förklarar så att eleverna förstår.

Anna-Lena Ström

Möt våra engagerade lärare

Hur fungerar vår hjärna på en kemisk nivå? Det vet Anna-Lena Ström, docent i neurokemi med molekylär neurobiologi. Lasse Eriksson beskriver kemi som en lek med att försöka förstå varför saker reagerar på olika sätt. Victor Bengtsson är doktorand i Fysikalisk kemi och undervisar förstaårsstudenter på kurslabb. Alla tre är uppskattade lärare på kandidatprogrammet.

Sök nu - ta mig till Antagning.se!

Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition

Öppettider och telefontider: