Orienteringskurser

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
  5. Orienteringskurser

Orienteringskurser

Kemiska sektionen ger även ett antal orienteringskurser. Orienteringskurserna ges på kvällstid, och kräver endast grundläggande behörighet. De är tänkta för dig som är intresserad av fenomen och tillämpningar inom kemins område, utan att ha några formella förkunskaper i kemi eller naturvetenskap. Vi ser fram emot din ansökan!

Grundämnenas upptäckt – 7,5 hp (KZ1001)

Få historien om upptäckterna av ett flertal grundämnen berättad för dig! Greppa atomen och det periodiska systemet. Lär dig om varför vissa grundämnen är vanligare än andra samt hur de ”nya” grundämnena separerades. Kursen ges i ett samarbete mellan institutionen för material och miljökemi (MMK) och institutionen för Geovetenskaper (IGV). Du kan läsa mer om kursen samt hitta nödvändig kursinformation här.

Ges under vårterminen 2020 - ANSÖK NU!

Hjärnans biokemi – 7,5 hp (KN1001)

Kursen för dig som jättehjärna vill lära dig mer om hjärnans struktur och funktion,från molekylär- till organnivå! Förkovra dig i neurokemiska mekanismer bakom bland annat sömn och hjärnans belöningssystem samt psykiska sjukdomar ur ett molekylärt perspektiv. Kursen anknyter även till institutionens forskning på t.ex. neurodegeneration och kemikaliers effekter i nervsystemet.

Ges under höstterminen 2019

Livets molekyler – 7,5 hp (KB1002)

Bli fascinerad av den levande cellen! Cellen är som en fabrik med maskiner, ritningar, program och system. Vissa program är vanliga och helautomatiska medan andra bara kan köras vid väldigt speciella tillfällen. Lär dig om cellens molekyler och kemi, DNAs betydelse och framförallt proteinernas centrala roll.

Ges under vårterminen 2020 - ANSÖK NU!

Kontakt

Studentexpeditionen

E-post studentexpedition: exp@kol.su.se

E-post studievägledare: exp@kol.su.se

 

 

 

 

Relaterade länkar

Sök program och kurser

Våra utbildnignar Till utbildningskatalogen

Kursöversikt