Studieinformation

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
  5. Studieinformation
Att arbeta med kemi kräver experimentell färdighet. Att plugga kemi på Kemiska sektionen innebär att du får både det och gedigen teoretisk kunskap.

Information om studier vid Kemiska sektionen

Det finns en hel del att tänka på när du ska studera kemi vid Stockholms universitet. Klicka på ämnet i listan och kontakta Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition om du har ytterligare frågor om praktiska aspekter rörande dina studier. Kemiska sektionens kansli kommer med största sannolikhet kunna hjälpa dig eller vägleda dig till rätt person/instans för vidare hjälp.

Labbande

Att labba under kurs

Kurser i kemi vid Kemiska sektionen består uteslutande av teoretiska och praktiska moment i form av laborationer - dessa är roliga lärorika och obligatoriska. Labbar ger dig inte bara teoretiska kunskaper utan även känsla för hur man planerar, utför och redovisar ett kemiskt experiment. 

Skriva

Labbrapporten – ett sätt att bli en fulländad laborant

VARFÖR ska jag skriva en labbrapport efter varje labb? Min assistent är så himla petig! Jag fick retur på stavfel! Inget är så ifrågasatt som kravet på att skriva en labbrapport efter en avslutad labb. Varför envisas vi då med det?

Mäta upp lösningar

Studera kemi med särskilda stöd och anpassningar

Om du är student på Kemiska sektionen eller vill bli student här och har behov av studiestöd och anpassningar så är det viktigt att du håller reda på vilka steg du behöver ta. Det är för att vi ska kunna arbeta för att du ska få en så smidig studieupplevelse som möjligt.

Att kopiera text från någon annan, skriva om den och sen lämna in med ens eget namn på är plagiering.

Etiska riktlinjer och uppförandekod

Kemiska sektionen vill att både lärare och studenter uppträder på ett professionellt sätt samt följer de regelverk och etiska riktlinjer som sammanställts av Stockholms universitet. Även Kemiska sektionen har en uppförandekod som gäller för att förtydliga vad som förväntas av en student.

Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition

Öppettider och telefontider:

Måndagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

Onsdagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

 

E-post studentexpedition: kemi@su.se

E-post studievägledare: kemi@su.se

 

Telefon: 08-16 3709

 

 

 

Mitt universitet

Sök program och kurser

Våra utbildnignar Till utbildningskatalogen