Utlandsstudier

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
  5. Utlandsstudier

Utlandsstudier ger dig minnen för livet

Utlandsstudier

Med hjälp av våra utbytesprogram kan du uppleva en annan kultur på nära håll och lära dig ett språk samtidigt som du får nya vänner, erfarenheter och minnen för livet. Du får tillgodoräkna dig poängen och dessutom är studierna avgiftsbefriade.

Utlandsstudent

Olika sätt att söka

Det bästa sättet att ansöka om utlandsstudier eller praktik är att söka lokalt via kemiska sektionen. Där är handläggningstiderna kortast och vi erbjuder många olika alternativ, både inom Europa och resten av världen. Det går också att ansöka genom Stockholm universitets centrala avtal. 

University of Amsterdam

Studera vid University of Amsterdam

I Europa erbjuds studier främst på lokalt språk men så är inte fallet i Nederländerna. Utbildningen på University of Amsterdam håller mycket hög kvalitet och från och med tredje året på kandidatprogrammet kan du läsa alla kurser på engelska. 

Learning hub

Vidga vyerna i Singapore eller USA

Upplev Asien och studera på ett topprankat universitet i Singapore där alla pratar engelska. Eller åk till ett av USA:s mest prestigefulla universitet University of Illinois Urbana-Champaign där inte mindre än 30 Nobelpristagare varit aktiva.

Lina Larsson

”Att läsa en termin i USA var ett fantastiskt äventyr jag gärna gör om igen”

För tre år sedan passade Lina Larsson på att plugga en termin på University of Illinois at Urbana Champaign. Ett beslut som lett till många nya spännande erfarenheter och kontakter. Att kliva ur sin ”comfort zone” och läsa utomlands gör dig dessutom mer självsäker – både som person och student menar Lina.

Kandidatprogrammet i kemi på Stockholms universitet

”Att plugga i Singapore är det bästa jag gjort”

Sofia Takki är en av de kemistudenter som läst vid Nanyang Technological University (NTU) i Singapore. Utmaningarna och erfarenheterna i Asien blev en bekräftelse på vad hon var kapabel till. – Hur cheesy det än låter inser man hur grym man faktiskt är, säger Sofia.

Sök nu - ta mig till Antagning.se!

Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition

Öppettider och telefontider:

Måndagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

Onsdagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

 

E-post studentexpedition: kemi@su.se

E-post studievägledare: kemi@su.se

 

Telefon: 08-16 3709

 

 

 

Relaterade länkar

Sök program och kurser

Våra utbildnignar Till utbildningskatalogen