Utlandsstudier

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
  5. Utlandsstudier
Att läsa en termin utomlands är berikande.

Ta chansen att uppleva något helt annat!

Visst ska du åka på utbyte till USA eller Singapore nästa läsår utan att hamna efter med dina studier!

Välkommen till Gröna villan för inspiration och få mer information av studenter som varit på utbyte. Naturligtvis bjuder vi på fika!

Tid: 27 november kl 15.30

Plats: Gröna villan

Singapore

Plugga utomlands – en unik möjlighet

Ta den unika chansen och läs delar av din kemiutbildning utomlands! Läser man kandidatprogrammet i kemi så har man utrymme för utlandsstudier utan att hamna efter i programmet. Ett populärt val är vårt partneruniversitet Nanyang Technological University i tropiska Singapore. Ett annat mycket populärt alternativ är det prestigefulla University of Illinois Urbana-Champaigne i USA. Vi kan även erbjuda utbyten till många europeiska lärosäten via ERASMUS.

Kandidatprogrammet i kemi på Stockholms universitet

”Att plugga i Singapore är det bästa jag gjort”

Sofia Takki är en av de kemistudenter som läst vid Nanyang Technological University (NTU) i Singapore. Utmaningarna och erfarenheterna i Asien blev en bekräftelse på vad hon var kapabel till. – Hur cheesy det än låter inser man hur grym man faktiskt är, säger Sofia.

Utbytesblogg!

Är du nyfiken på utlandstudier? Läs då vad andra naturvetare från Stockholms universitet har att sagt som sina utlandsstudier (bloggen är inte uppdaterad, men erfarenheterna är riktiga).

 

https://naturvetareivarlden.wordpress.com/

Plugga i Singapore

Maj och jag landar på Changiflygplatsen i Singapore. Är här för att besöka vårt partneruniversitet, Nanyang Technological University, NTU. Jag är också här för upplevelsen, och för att träffa svenska forskare som valt att flytta hit. Det luktar svagt av det jag förknippar med Asien, den där speciella blandningen av varm asfalt, fuktig grönska och ruttnande sopor. Välkommen till Singapore, landet där öst möter väst.

Kontakt

Studentexpeditionen

E-post studentexpedition: exp@kol.su.se

E-post studievägledare: exp@kol.su.se

 

 

 

 

Relaterade länkar

Sök program och kurser

Våra utbildnignar Till utbildningskatalogen

Kursöversikt