Kursinformation och schema

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
  5. Kursinformation och schema
Hälla vätskor

Information om studier vid kemiska sektionen under HT20

Lärare, kursassistenter och administrativ personal vid Kemiska sektionen arbetar för närvarande hårt för att kunna utföra vår kemiundervisning med samma kvalitet som under normala omständigheter men samtidigt vara så flexibla så vi kan minska smittspridning. Detta kan innebära att du som student kan få mindre schemalagd tid på laboratoriet, att du börjar senare och då även slutar senare (för att undvika rusningstrafik), att du inte kan äta lunch innan dina labbar eller att du inte kan stanna kvar i våra lokaler efter att ditt labbarbete är gjort. Läs mer för att se vad du kan göra för att ta ditt ansvar.

Schema

HT20 kursutbud och schema

Här kan du hitta information och scheman för alla kurser som ges vid Kemiska sektionen. I kursöversikten kan du se vilka kurser som ges inom vilka program samt när de ges.

På denna sida kommer vi också att publicera information om hur höstens undervisning kommer att genomföras.

Att kopiera text från någon annan, skriva om den och sen lämna in med ens eget namn på är plagiering.

Etiska riktlinjer och uppförandekod

Kemiska sektionen vill att både lärare och studenter uppträder på ett professionellt sätt samt följer de regelverk och etiska riktlinjer som sammanställts av Stockholms universitet. Även Kemiska sektionen har en uppförandekod som gäller för att förtydliga vad som förväntas av en student.

Bild av gräsmattan utanför Arrhenius med blommor

Välkommen att läsa kemi hos oss!

Grattis! Du har kommit in på kandidatprogrammet i Kemi. Här kan du läsa mer om upprop och registrering mm.

Digital studies

Athena ersätter Mondo

Från och med hösten 2019 kommer den digitala lärplattformen Athena ersätta Mondo på många kurser som ges på Kemiska sektionen.

Studera heltid

Vad innebär heltidsstudier på Kemiska sektionen?

Studier vid Kemiska sektionen är nästan uteslutande heltidsstudier. Det betyder att du ofta har schemalagd undervisning från morgon till sen eftermiddag. Kom dock ihåg att försöka planera din tid så att du har tid för återhämtning.

 

Labbande

Att labba under kurs

Kurser i kemi vid Kemiska sektionen består uteslutande av teoretiska och praktiska moment i form av laborationer - dessa är roliga lärorika och obligatoriska. Labbar ger dig inte bara teoretiska kunskaper utan även känsla för hur man planerar, utför och redovisar ett kemiskt experiment. 

Skriva

Labbrapporten – ett sätt att bli en fulländad laborant

VARFÖR ska jag skriva en labbrapport efter varje labb? Min assistent är så himla petig! Jag fick retur på stavfel! Inget är så ifrågasatt som kravet på att skriva en labbrapport efter en avslutad labb. Varför envisas vi då med det?

Schema

VT20 kursutbud och schema

Här kan du hitta information och scheman för alla kurser som ges vid Kemiska sektionen i kursöversikten kan du se vilka kurser som ges inom vilka program samt när de ges.

Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition

Öppettider och telefontider:

Måndagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

Onsdagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

 

E-post studentexpedition: kemi@su.se

E-post studievägledare: kemi@su.se

 

Telefon: 08-16 3709

 

 

 

Mina studier

Sök program och kurser

Våra utbildnignar Till utbildningskatalogen

Kursöversikt