Tentamen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemiska sektionen
  4. Utbildning
  5. Tentamen

Tentamina

Här finns praktisk information om vad som gäller för tentor vid Kemiska sektionen. Om du är osäker på vad som gäller, fråga din kursansvarige eller maila till Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition.

 

Webbanmälan - du måste anmäla dig

Som student så måste du anmäla dig till alla tentor om inte annat anges av din kursansvarige. Det gör du via Ladok https://www.student.ladok.se/.

Där kommer du kunna se vilka tentatillfällen som är öppna för dig. Vid anmälan så kommer du få en anonymkod. Spara anonymkoden och ha den till hands vid tentan. OBS! Om du inte har anmält dig så skriver du i mån av plats.

Observera! Tentatillfället syns för en registrerad student även innan anmälningsperioden är öppen. Men det ligger lite dolt, klicka på kursen, sedan på modulen och därefter kan du se att det finns ett tentatillfälle. 
När anmälan är öppen ligger det på förstasidan i Ladok att det finns något att anmäla sig till.

 

Anonyma tentamina

Sedan höstterminen 2009 tillämpas anonyma tentor vid Stockholms universitet. Anonyma tentor betyder att ditt namn och personnummer inte visas för den som rättar tentan och sätter betyg. Istället identifieras du med en anonymkod,  som gäller för just dig, vid just detta tentamenstillfälle. Vid nästa anonyma tenta kommer du att få en annan kod.
Anonymkoden visas på ditt Ladok när du anmält dig. Du får också ett e-postmeddelande med anonymkoden.

OBS! Ta med din anonymkod till skrivningen!

 

Ordinarie tentamina

Ordinarie tentamina är till för dem som deltar i undervisningen och är registrerade på kursen. Anmälan öppnar ca 2 veckor innan omtentan och stänger 2-5 arbetsdagar innan. Du registrerar dig till tentamen via Ladok https://www.student.ladok.se/. Man kan endast skriva omtenta vid ordinarie tenta i mån av plats. Detta tillfälle är i första hand för förstagångsskrivare.

 

Omtentamina

Sker oftast 5 veckor efter ordinarie tentamen och kan hållas på vardagar, kvällar och helger. Omtentamina ska vara öppen för alla som gått kursen tidigare. Anmälan öppnar ca 2 veckor innan omtentan och stänger 2-5 arbetsdagar innan. Du måste anmäla dig till tentan i Ladok senast angivet datum. Om du har problem att anmäla dig, kontakta Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition

Tentamen ställs in om ingen har anmält sig före sista anmälningsdatum.

 

Tentaschema - När går nästa tenta?

I länken nedan kan du se alla planerade tentor och omtentor.

Tentamensschema - rullande schema 6 månader framåt hittar du här

Observera! Tentatillfället syns  för en registrerad student även innan anmälningsperioden är öppen. Men det ligger lite dolt, klicka på kursen, sedan på modulen och därefter kan du se att det finns ett tentatillfälle. 
När anmälan är öppen ligger det på förstasidan i Ladok att det finns något att anmäla sig till.

 

Uppsamlingstentamina

Utöver en ordinarie tentamen och ett omtentatillfälle brukar det finnas en omtentaperiod i augusti. Du måste anmäla dig på Ladok https://www.student.ladok.se/. Om ingen har anmält sig före sista anmälningsdatum, ställs tentan in.

Schema för uppsamlingstillfället 2021 kommer att publiceras här.

 

Upphämtning av tentor

Sker på Kemiska sektionens kansli & studentexpedition om inget annat anges. Om du vill få bedömningen av tentamen omprövad, får tentan inte hämtas ut från expeditionen, utan du måste kontakta ansvarig lärare så fort som möjligt. När du tittat igenom din tenta på expeditionen, skriver du under en lista att du hämtat ut den.

 

Vanliga frågor:

 

När går nästa tenta och hur anmäler jag mig?

Du kan alltid se de planerade tentorna för 6 månader framöver i vårt rullande tentaschema. Anmälan öppnar ca 2 veckor innan. Tentatillfället syns för en registrerad student även innan anmälningsperioden är öppen. Men det ligger lite dolt, klicka på kursen, sedan på modulen och därefter kan du se att det finns ett tentatillfälle. 
När anmälan är öppen ligger det på förstasidan i Ladok att det finns något att anmäla sig till.

Jag har glömt att anmäla mig och webbanmälan är stängd, vad ska jag göra?

Om du har glömt att anmäla dig och det är någon dag kvar till tentan, kontakta Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition och förklara vilken tenta du vill skriva. Om du inte hinner få svar i tid så skriver du tentan i mån av plats. 

Varför är inte mina resultat inrapporterade?

Det kan vara för att kursansvarige inte har rättat tentan än. Det kan också vara så att du har poäng på en del av kursen (tex godkända labbar) sedan gammalt och det behöver rapporteras in på den "gamla" kursen. Kontakta då Kemiska sektionens kansli & Studentexpeditionen och förklara situationen. 

 

Sök nu - ta mig till Antagning.se!

Kemiska sektionens kansli & Studentexpedition

Öppettider och telefontider:

Måndagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

Onsdagar 10.00-11.30, 12.30-15.00

 

E-post studentexpedition: kemi@su.se

E-post studievägledare: kemi@su.se

 

Telefon: 08-16 3709

 

 

 

Relaterade länkar